A szerves trágyák jótéteményei:

 

A szerves trágyák kedvesebb, szelídebb módon biztosítják a növények számára szükséges tápanyagokat. A szerves trágyákat rendszerint növényi, állati és/vagy ásványi eredetű anyagokból állítják elő és olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek jótékony hatással bírnak a talaj ökoszisztémájára. A műtrágyák ellenben nem javítják a talaj életfeltételeit, s nem gazdagítják azt szerves anyagokkal. A szerves trágyák egyéb előnyei a műtrágyákkal szemben:

  • a tápanyagok lassabban oldódnak ki a talajban, akkor, amikor a növényeknek szüksége van rájuk, így hatásuk tovább tart.

  • A tápanyagok komplex molekulákba rendeződnek, amelyeket nem mos el az első eső.

  • Kevésbé valószínű, hogy a palánták fiatal gyökereit elégessék. A műtrágyákat ellenben ásványi sókból készítik, melyek könnyen elpusztíthatják a gyökereket, illetve a talajlakó mikrobákat, ha nem megfelelően alkalmazzák azokat.

  • Javítják a talaj egészségét, mivel jótékony hatással vannak a talajlakó mikrobákra (de legalábbis nem bántják azokat), segítenek abban, hogy a talaj tápanyagai a növények számára könnyebben elérhetők legyenek.

 

Hogyan segít ÖNNEK és növényeinek a NATUR BIOKAL NÖVÉNYERŐSÍTŐ család?

 

Megerősíti a gyökérzetet, így a növény könnyen fel tudja szívni a tápanyagokat, hasznosítani tudja az ásványi sókat és nyomelemeket.

Az erősebb gyökérből azután erőteljesebb növény fejlődik, a levelek zöldebbek lesznek, ami a további fejlődéshez szükséges fotoszintézis elengedhetetlen feltétele.

Az erőteljesebb növény persze több és egészségesebb termést hoz.

 

 

FIT-AKTI-KÁL természetes készítmények állatoknak

 

FIT-AKTI-KÁL 01

Állatok életvitelét segítő, fitoaktív gyógyhatású koncentrátum.

FIT-AKTI-KÁL 02

Szarvasmarhák baktériumos fertőződésének megelőzésére és terápiás kezelésére.

FIT-AKTI-KÁL 03

Állattartási alomtisztító.

AZ OLDAL TETEJE