FIT-AKTI-KÁL 02 szarvasmarhák kezelésére

Szarvasmarhák baktériumos fertőződésének megelőzésére és terápiás kezelésére

 

Élőflórás fitoextrát készítmény

 

Paratuberculosis: idülten lezajló bélgyulladásban, fokozatos lesoványodásban és hasmenésben megnyilvánuló gyógyíthatalan betegség. Levegőn keresztül terjedhet. A fertőződés kezdetén a baktérium kis gyulladással indul. A szervezet védekezőn lép fel, ezért fontos, hogy erős szervezet legyen, az immunvédekezés határolja el a baktériumokat. Ezek a baktériumok betokozódhatnak, és csak az erős szervezet képes ellenállni, megsemmisíteni azokat. Amennyiben a szervezet gyengül, a baktériumok ismét erőre kapnak, ezért szükséges anti-tuberkulótikusan használni a FIT-AKTI-KÁL készítményt fokozva a szervezet ellenállóképességét. A betegség bakteriális eredetű, a fertőzés mindig szájon át következik be. Fertőzési forrás a beteg állat bélsara és teje, valamint az a talaj, eszköz stb., ahová a beteg állatok trágyáznak. A kórokozó baktérium igen ellenálló (sav- és alkoholálló), a külvilágban 6-8 hónapig is életben marad. Leggyakrabban az ellést követően, a második és a harmadik laktáció időszakaban, immungyenge állapotú tehenekben aktivizálódik a fertőzés.
A betegség elleni védekezés leglényegesebb pontja, hogy bár a fiatal állatok a legfogékonyabbak a fertőzéssel szemben, ellenben, ha felnőtt korban fertőződik egy tehén, az ugyan baktériumhordozóvá válik, de legtöbbször tünetmentes marad.

Ezek az állatok többségében már üritik a kórokozót, terjesztik  a fertőzést. A jelenleg negatív állatok között éppen emiatt még vannak olyanok, amelyek csak később válnak pozitívvá, de már megkapták a fertőzést.

 

Terápiát megelőző védekezés:

A paratuberculosis baktériumok évtizedekig magmaradhatnak, ezért fontos a baktericid környezet, utak, tartóhelyek állandó lokalizáló tisztántartása.

  • A fertőzés iránt legérzékenyebb korosztályokat (üszők, borjak) a lehető legszigorúbb higiéniai rendszabályok betartásával az idősebb szarvasmarháktól szeparáltan kell felnevelni, ugyanis így megszakad a fertőzési lánc.
  • A FIT-AKTI-KÁL termékcsalád használata elsődlegesen preventív tartástechnológiát biztosít.

 

Összetétele: gyógynövények, antioxidánsok, kolloidok

 

Használati javaslat:

Megelőzésre:

felnőtt állatoknál:   heti 1 alkalommal 1 dl,

borjaknál:             heti 1 alkalommal 50 ml

A készítmény tárolása sötét, hűvös helyen 10 oC-os hőmérsékleten.

 

 

AZ OLDAL TETEJE