FIT-AKTI-KÁL 03 állattartási alomtisztító

Napjainkban az állatorvoslásban is fokozódik az igény a szelíd gyógymódok iránt. A növényi gyógyszerek rendkívül változatosak, külsőleg (különféle sebek kezelésére, gyógyulások elősegítésére) és belsőleg (emésztőrendszer betegségeire, gyulladás csillapítására, görcsoldásra, immunredszerre ható, húgyivarszervi bántalmak gyógyítására) egyaránt használhatók. Nincs olyan fertőző ágens okozta fertőző betegség, amelyben ne játszanának szerepet a hajlamosító tényezők, ezért az immunrendszert erősíteni kell. A jól tejelő tehenek ellést követően energiahiányos állapotban vannak, gyengül az ellenálló-képességük a különböző betegségekkel szemben (sántaság, talpfekély kialakulása). A fertőző bőrgyulladás a csülök szőrrel borított szaru feletti részén szintén étvágytalansághoz, csökkenő mozgásképességhez, súlyvesztéshez, majd tejveszteséghez vezet (napi tejtermelés 15-20 %-át is meghaladja). A nagyobb megterhelés, stresszhelyzetek (átcsoportosítás, hideg, hőség) a betegségeket követő lábadozás káros hatásainak kivédésére alkalmazható a FIT-AKTI-KÁL 01 készítmény, amely folyadék formában előállított, és könnyebben adagolható.

A permetanyag fertőtleníti az alomteret, így az esetleges baktériumok szétszóródását és szaporodását is meggátolja.

Az állatok patáját is védi a különféle fertőzésektől.

 

Felhasználási javaslat:

A FIT-AKTI-KÁL 03 koncentrátumból keverjünk 1 litert 4 liter vízhez, és permetezzük be az alomteret ezzel a keverékkel, finomszórással.

 

FIT-AKTI-KÁL 02 szarvasmarhák kezelésére

Szarvasmarhák baktériumos fertőződésének megelőzésére és terápiás kezelésére

 

Élőflórás fitoextrát készítmény

 

Paratuberculosis: idülten lezajló bélgyulladásban, fokozatos lesoványodásban és hasmenésben megnyilvánuló gyógyíthatalan betegség. Levegőn keresztül terjedhet. A fertőződés kezdetén a baktérium kis gyulladással indul. A szervezet védekezőn lép fel, ezért fontos, hogy erős szervezet legyen, az immunvédekezés határolja el a baktériumokat. Ezek a baktériumok betokozódhatnak, és csak az erős szervezet képes ellenállni, megsemmisíteni azokat. Amennyiben a szervezet gyengül, a baktériumok ismét erőre kapnak, ezért szükséges anti-tuberkulótikusan használni a FIT-AKTI-KÁL készítményt fokozva a szervezet ellenállóképességét. A betegség bakteriális eredetű, a fertőzés mindig szájon át következik be. Fertőzési forrás a beteg állat bélsara és teje, valamint az a talaj, eszköz stb., ahová a beteg állatok trágyáznak. A kórokozó baktérium igen ellenálló (sav- és alkoholálló), a külvilágban 6-8 hónapig is életben marad. Leggyakrabban az ellést követően, a második és a harmadik laktáció időszakaban, immungyenge állapotú tehenekben aktivizálódik a fertőzés.
A betegség elleni védekezés leglényegesebb pontja, hogy bár a fiatal állatok a legfogékonyabbak a fertőzéssel szemben, ellenben, ha felnőtt korban fertőződik egy tehén, az ugyan baktériumhordozóvá válik, de legtöbbször tünetmentes marad.

Ezek az állatok többségében már üritik a kórokozót, terjesztik  a fertőzést. A jelenleg negatív állatok között éppen emiatt még vannak olyanok, amelyek csak később válnak pozitívvá, de már megkapták a fertőzést.

 

Terápiát megelőző védekezés:

A paratuberculosis baktériumok évtizedekig magmaradhatnak, ezért fontos a baktericid környezet, utak, tartóhelyek állandó lokalizáló tisztántartása.

 • A fertőzés iránt legérzékenyebb korosztályokat (üszők, borjak) a lehető legszigorúbb higiéniai rendszabályok betartásával az idősebb szarvasmarháktól szeparáltan kell felnevelni, ugyanis így megszakad a fertőzési lánc.
 • A FIT-AKTI-KÁL termékcsalád használata elsődlegesen preventív tartástechnológiát biztosít.

 

Összetétele: gyógynövények, antioxidánsok, kolloidok

 

Használati javaslat:

Megelőzésre:

felnőtt állatoknál:   heti 1 alkalommal 1 dl,

borjaknál:             heti 1 alkalommal 50 ml

A készítmény tárolása sötét, hűvös helyen 10 oC-os hőmérsékleten.

 

 

FIT-AKTI-KÁL 01 fitoaktív gyógyhatású koncentrátum

Állatok életvitelét segítő, fitoaktív gyógyhatású koncentrátum

Élőflórás fitoextrát készítmény

 

Élőflórás fitoextrát készítmény

Immunrendszer-erősítő hatás:

Az immunrendszer erősítése több hatás egyetlen eredménye. Részben a közvetett azáltal, hogy az antibakteriális hatások miatt a szervezetnek eleve több energiája marad a védekezésre, a mikroelemek felszívódása pedig az immunrendszer működéséhez nélkülözhetetlen.

Összetétel:

 • gyógynövények kivonata

 • gyógysók

 • virágporok

 • kolloidok

Indikáció (javallat, utasítás):

 • gyomor-, bélmegbetegedések megelőzése, kezelése

 • ellenállóképesség erősítése

 • vérszegénységi tünetek megelőzése, kezelése

 • növeli a tejhozamot

 • csökkenti a nagyüzemi tartás okozta stresszhatásokat

 • antibiotikus kezelés mellett azok hatását fokozza, így gyorsítja a gyógyulást

 • heveny gyulladások gátlására és gyógyítására alkalmas

 • kizárólag természetes anyagokat tartalmaz
   

Az állatok belső katalizálását szolgálja.

Megelőzésre egyedi és közösségben tartott állatoknál egyaránt 100 kg állatsúlyhoz 2dl/hét szükséges.

 

              

 

 

 

 

FIT-AKTI-KÁL TERMÉSZETES KÉSZÍTMÉNYEK ÁLLATOKNAK

FIT-AKTI-KÁL termékcsalád

 

Gyógynövény alapú élőflórás fitoextrát készítmények a szervezet ellenálló képességének fokozására:

 • Állatok életvitelét segítő, fitoaktív gyógyhatású koncentrátum (FIT-AKTI-KÁL 01)

 • Szarvasmarhák baktériumos fertőződésének megelőzésére és terápiás kezelésére (FIT-AKTI-KÁL 02)

valamint

Állattartási alomtisztító, különféle fertőzések megelőzésére (FIT-AKTI-KÁL 03)